Misbruikt

Soms geven wij ons hart aan iemand die het niet waard is. Wij denken dat hier echte liefde in betrokken is, maar we komen bedrogen uit. Ons hart breekt en doet enorm veel pijn.

Vanwege die pijn gaan we snel op zoek naar een volgende relatie. Maar ook deze hoop vervliegt op het moment dat we opnieuw in de steek gelaten worden. Opnieuw misbruikte gevoelens in ons hart. Misschien zelfs met blijvende schade, een ongewenst kind.

Nu is er het gevaar dat we in een vicieuze cirkel komen. Het lijkt wel of we steeds opnieuw de verkeerde mensen aantrekken. Ik weet dat het moeilijk is toe te geven, maar we hebben nu een verandering in ons eigen hart nodig.  Anders blijven we de verkeerde mensen aantrekken. Maar hoe kan ik veranderen?

De Bijbel zegt dat we een nieuw hart kunnen krijgen van God. Jij mag je gebroken hart aan Jezus geven en dan krijg je er een nieuwe voor terug. Zie bekering. Nu is daar een open deur om een relatie met onze Schepper aan te gaan. Hij kan dan ons leven nieuwe waarde geven.

Ben jij misbruikt? Sta Jezus toe om je te herstellen.

Terug naar Levensvragen.